Vers op tafel in de zorg

Vers op tafel in de zorg

“Ha lekker, een bordje ziekenhuiseten!”. Helaas.. niet altijd. Toch zegt zelfs de staatssecretaris: “Als je ergens gezonde voeding verwacht, is het wel in een zorginstelling”. In de regio Nijmegen vonden zorgorganisaties dat ook. En er was een groep boeren, die zo graag een eigen afzet in eigen regio wilden realiseren. De twee vonden elkaar met hulp van Food Drink Experience. Het ging werken: een hoog niveau zorgkeuken, lekker vers en gezond uit eigen streek. Enthousiaste reacties. En vervolgens wilde ‘ongeveer iedereen’ weten: #hoedan?

Stichting Diverzio

Aldus richtte Koen Nouws Keij Diverzio op. Een ‘social enterprise’ die de kennis wil delen over de keuze voor gezond, vers, lekker en duurzaam eten bij zorgorganisaties. Verbinding tussen landbouw en zorg: dat wilden meer partijen kunnen! En transitie is een mooi idee, maar hoe dóe je dat nou in de praktijk? Samen met zorgorganisaties hebben we het ontwikkelprogramma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ opgezet. Geen droge informatie, maar actie! Masterclasses, online tools, gestructureerd kijken wat je eten betekent voor je organisatie, en stappen zetten. Niet in je eentje, maar in een groep van zorgorganisaties in je eigen regio.

Kantelpunt

Meer dan 130 zorgorganisaties (ziekenhuizen, klinieken, ouderen- en gehandicaptenzorg, GGZ en JGZ) zijn nu in beweging en deelnemers behalen in het programma van 1 jaar tijd, vier keer winst:

  1. Lekkerder, gezonder eten
  2. Halvering van voedselverspilling
  3. Kostenbesparing
  4. Duurzame inkoop.

Landelijke partners zijn ministerie van VWS, zorgverzekeraars en Rabobank. Ook gemeenten, provincies,  foodbedrijven, kennispartners en de banken in de regio participeren in de regionale programma’s. Met deze brede coalities bracht Diverzio een kantelpunt tot stand: in 8 jaar tijd is de standaard van het eten in de zorg definitief veranderd.

www.diverzio.nl

Business development en strategische planning

Food Drink Experience helpt bedrijven en organisaties in food en agri bij het ontwikkelen van hun activiteiten, uitbouw van kansrijke innovaties of nieuwe concepten.


meer informatie

Partnerships, matchmaking en sales

Het blijft wat ons betreft niet bij een plan. We brengen potentiële strategische partners in kaart en leggen de contacten. We treden graag op als matchmaker tussen verschillende partijen om succesvolle samenwerking tot stand te brengen.


meer informatie

Communicatie

We geven uw product, dienst of bedrijf graag een boost met effectieve en resultaatgerichte marketing. Vanuit een helder marktbewerkingsplan vertalen we uw kracht, uw marktkansen en doelen naar kansrijke foodconcepten.


meer informatie

Workshop, training, gastspreker

Met veel plezier organiseren we inspirerende bijeenkomsten zoals een kennis-update van de food markt met actuele cijfers en inzichten. Of profiteer met uw organisatie van onze opgedane ervaringen in een gastcollege.


meer informatie