Boer krijgt grip op de keten

Boer krijgt grip op de keten

Als pakweg de helft van de boeren onder de armoedegrens leeft. Als een appelboer zijn kilo appels voor 37 cent produceert, ze moet verkopen voor 43 cent, en diezelfde kilo in de supermarkt ligt voor 2 euro. Als een paprikakweker zijn knetterverse, onbespoten paprika’s aan de veiling levert, en ze vervolgens 3 dagen later weer langs zijn bedrijf ziet scheuren, over de snelweg op weg naar Duitsland… Dan is het héél gezond dat boeren op zoek gaan naar meer regie in de keten, duurzamer en los van de grillen van de grootschalige voedselsystemen.

Gezonde Korte Ketens

Voor die boeren vond Food Drink Experience oplossingen in het kanaal van de grootkeuken. Zorgorganisaties die het mooi vinden om hun producten van bekenden uit de streek te halen. Volume genoeg, prima idee… maar hoe kom je nou echt tot een match? Daarvoor bracht het partnerschap tussen Rabobank en Diverzio uitkomst. Het trainingsprogramma ‘Gezonde Korte Ketens’ bereidt groepen agrarisch ondernemers voor op de vragen en verwachtingen van zorgorganisaties die regionaal willen inkopen. Aan het eind van de rit komt een groep inkopers vanuit de zorg op bezoek en kan de eerste deal maar zó worden gesloten. Meer dan 150 agrarisch ondernemers deden al mee en er zijn inmiddels meer dan 200 matches gemaakt tussen telers/boeren en afnemers.

www.gezondekorteketens.nl

Business development en strategische planning

Food Drink Experience helpt bedrijven en organisaties in food en agri bij het ontwikkelen van hun activiteiten, uitbouw van kansrijke innovaties of nieuwe concepten.


meer informatie

Partnerships, matchmaking en sales

Het blijft wat ons betreft niet bij een plan. We brengen potentiële strategische partners in kaart en leggen de contacten. We treden graag op als matchmaker tussen verschillende partijen om succesvolle samenwerking tot stand te brengen.


meer informatie

Communicatie

We geven uw product, dienst of bedrijf graag een boost met effectieve en resultaatgerichte marketing. Vanuit een helder marktbewerkingsplan vertalen we uw kracht, uw marktkansen en doelen naar kansrijke foodconcepten.


meer informatie

Workshop, training, gastspreker

Met veel plezier organiseren we inspirerende bijeenkomsten zoals een kennis-update van de food markt met actuele cijfers en inzichten. Of profiteer met uw organisatie van onze opgedane ervaringen in een gastcollege.


meer informatie